spannmal
Hitta till Munkagård

E20 avfart Morup/Långås:
Kör höger mot havet, efter ca 700 m, skyltat.

Hitta till Munkagård!Väg 767 från Falkenberg:
Vid Bölse sväng höger mot Långås, efter ca 2 km, skyltat.

Väg 767 från Varberg:
Kör förbi Morup, sväng vänster mot motorvägen, efter ca 700 m, skyltat. 

 

svenskt sigill

tipsa en vän!

Spannmål

Munkagårds ägor är på ca 250 ha totalt. Av dessa brukar vi ca 225 ha. På våra marker odlar vi: höstvete, vårvete, rågvete, korn,höstraps, konservärtor samt oljerättika.

Spannmålen torkar och lagrar vi in själva på gården. Munkagård torkar och lagrar även in spannmål åt Svenska foder och Hönryds kvarn. En del av spannmålen torkas bara, och går därefter direkt vidare till köparen. Totalt passerar det ca 8000ton/år genom torken som är från Tornum och byggdes 2003. Den är kontinuerlig på ca 10 ton/tim och värms upp med gårdens halmpanna. 2009 investerade vi i en ny spannmålshall med en lagringskapacitet på ca 4000ton. Nu kan vi lagra in totalt ca 5600 ton spannmål på Munkagård. 2013 uppförde vi yttligare en hall för lagring av spannmål.

Vi har 2017 med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling uppfört en ny torksilo för torkning och lagring av ekologisk spannmål.

EU flagga

Jordgubbsplockning

strawberry2Vi kommer att premiärstarta självplockningen onsdagen den 19/6 kl 14 - 20 obs tiden! eller sålänge bären räcker. Det är i början av säsongen och de första jordgubbarna har precis börjat mogna. Detta innebär att det tar längre tid att plocka, om man har stora hinkar.

Gå gärna in här på hemsidan och kika innan ni åker, uppdaterar kontinuerligt.

Vi skriver här varje kväll om vilka tider vi kommer att ha öppet dagen därpå.

Priset är 42kr/kg

Vi bjuder på kaffe, rårörd jordgubbssaft samt våra populära hembakta sockerskorpor.

Välkomna!


Dagens plockstatus
  • Korona: 
  • Bounty:
  • Polka: 
  • Sonata: